Unlock History

  • Unlock History
  • Unlock History
  • Unlock History
  • Unlock History

Detailed App Info:

  • Last Changed:Time:
  • Current Version:Version: 1.0
  • Device Type:Device: iPad Ready
  • Category:Category: Education
  • iTunes Seller:Seller:
  • Download Size:App Size: 326.65 MB

Application Description

Twitter:
Google:
Facebook:
Historisch Nieuwsblad
Unlock History brengt geschiedenis tot leven

‘Sackerloot. Ick leef.’
Willem van Oranje komt tot leven in Unlock History, een unieke app die u meeneemt naar het verleden in beeld, geluid én vele bronnen en teksten.

Unlock History is een interactieve documentaire met een schatkamer aan achtergronden en gedigitaliseerde bronnen. Authentieke afbeeldingen en schilderijen vertellen een meeslepend verhaal. Bekijk de beelden die zijn geanimeerd door een van de meest prestigieuze productiebureaus ter wereld. Help de geschiedenis vooruit met een handbeweging. Of zet het verhaal stop om te dwalen door de bibliotheek met een schat aan informatie.

Beleef de geschiedenis
De app bevat een volledig geanimeerde film van 8 minuten, ingesproken door acteur Peter Blok op basis van een verhaal van historicus Luc Panhuysen. In de ‘bibliotheek’ bieden bijna honderd afbeeldingen, bronnen en artikelen uitgebreide achtergrondinformatie. De artikelen sluiten aan bij de kerndoelen van het eindexamenonderwerp geschiedenis voor havo/vwo: ‘Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden 1515-1648’. De app is ontwikkeld door het prijswinnende bureau Media Monks.

Eerste verhaal van Unlock History: Het Wonder van de Gouden Eeuw

In drie afleveringen vertelt Het wonder van de Gouden Eeuw hoe een handvol rebelse provincies in opstand kwam tegen grootmacht Spanje en zo de basis legde voor een nieuwe natie en een eeuw vol economische en culturele rijkdom.

Aflevering 1 is nu te downloaden:

De Opstand breekt uit
1566. De bloedige vervolging van calvinistische ketters in de Spaanse Nederlanden mondt uit in een opstand tegen het Spaanse gezag. Lang aarzelt Willem van Oranje. Hij wil de koning trouw blijven, maar als de ijzeren hertog van Alva in aantocht is met een groot leger vlucht hij. Willem wordt de onbetwiste leider van een bonte verzameling rebellen: de Opstand is een feit.

Met: De Beeldenstorm, de Bloedraad, het smeekschrift der Edelen, de Watergeuzen, het Beleg van Leiden en Alkmaar en de Alteratie van Amsterdam.

Aflevering 2 (Per ongeluk zelfstandig) en 3 (Het wonder van de Republiek) zijn dit najaar te verkrijgen in de App-Store.

Requirements

Your mobile device must have at least 326.65 MB of space to download and install Unlock History app. Unlock History is available on iTunes for $1.99

If you have any problems with installation or in-app purchase, found bugs, questions, comments about this application, you can visit the official website of Historisch Nieuwsblad VBK|media B.V. at http://www.historischnieuwsblad.nl/lezersservice/Contactgegevens/index.html.

Copyright ©2013 Historisch Nieuwsblad