Forta Civica

  • Forta Civica
  • Forta Civica
  • Forta Civica
  • Forta Civica

Detailed App Info:

  • Last Changed:Time:
  • Current Version:Version: 1.0
  • Device Type:Device: iPhone Ready
  • Category:Category: News
  • iTunes Seller:Seller:
  • Download Size:App Size: 21.11 MB

Application Description

Twitter:
Google:
Facebook:
În luna iulie 2012, a luat naştere Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta (ICCD), din dorinţa cetăţenilor independenţi şi activi, cu valori şi principii de dreapta, de a avea o platformă de exprimare civică, mai ales în contextul în care oferta politică disponibilă nu îi mai reprezintă. Succesul Iniţiativei atestă amplitudinea cererii de politică veritabilă de dreapta, care astfel îşi conturează o formulă de expresie şi de reprezentare.

În al doilea rând, Iniţiativa a luat fiinţă şi din dorinţa cetăţenilor de a reda lor înşisi încrederea în acţiunea publică, ceea ce presupune încredere în celălalt şi în sine, precum şi, mai ales, încrederea că lucrurile chiar pot fi schimbate. Mobilizarea masivă în jurul acestui proiect alternativ de societate şi de civilitate politică este la fel de importantă ca proiectul însuşi, mai ales în contextul în care de mai bine de 20 de ani suntem împinşi să fim dezgustaţi de tot ce înseamnă politică, spaţiu public, implicare politică sau civică, şi retrimişi sistematic în sfera privată. Iată că nu ne-am pierdut (sau că ne regăsim) gustul participării, al acţiunii comune, al construcţiei împreună: gustul viitorului.

În al treilea rând, Iniţiativa s-a născut şi ca spaţiu spontan de discuţie critică a modului în care se face politică în România şi a modalităţilor prin care politica poate fi adusă în orizontul dialogului şi transparenţei, al civilităţii şi moderaţiei, al binelui comun.

Iniţiativa este deja cel mai mare ONG din România şi ia alura unei mişcări sociale, ceea ce îi permite să fie un important factor de coagulare a forţelor politice şi civice de dreapta în cadrul platformei pe cale de a se forma. Scopul acestei platforme electorale este câştigarea alegerilor parlamentare din toamnă şi formarea noului Guvern. Pe langă faptul că răspunde urgenţelor momentului – şi nimic nu este mai urgent decât crearea alternativei la guvernarea USL –, un partid ataşat Iniţiativei înseamnă trecerea la nivelul următor pe cele trei paliere pe care le aminteam mai sus.

Dacă până acum Iniţiativa a funcţionat ca un laborator de critică etică a politicii, e timpul să arătăm, prin exemplul propriu, ce înseamnă un altfel de partid politic, construit pe principii şi valori, de la selecţia personalului până la politica de alianţe. Dacă încă din primele zile de existenţă Iniţiativa a fost catalizatorul unor resurse participative nebănuite şi al încrederii în acţiunea publică, e timpul să redăm încrederea în implicarea şi acţiunea politică propriu-zisă prin intermediul unui altfel de partid. Iar dacă Iniţiativa a avut înainte de toate un rol expresiv, permiţând exprimarea celor care, atunci când privesc spectrul politic, văd la stânga prăpastie şi la dreapta loc de mai mult, e timpul să ne ocupăm locul, printr-o ofertă politică de dreapta ataşată unui altfel de partid.

Partidul FORȚA CIVICĂ a fost înființat în 2004, purtând inițial denumirea Partidul Creștin, și a fost prezidat de Adrian Iurașcu începând cu anul 2007, moment care marchează și adoptarea actualei titulaturi.

Mihai-Răzvan Ungureanu a fost ales președinte al partidului FORȚA CIVICĂ, În cadrul Convenției Naționale a partidului, desfășurată la Sala Polivalentă în data de 7 septembrie 2012.

Requirements

Your mobile device must have at least 21.11 MB of space to download and install Forta Civica app. Forta Civica is available on iTunes for $0.00

If you have any problems with installation or in-app purchase, found bugs, questions, comments about this application, you can visit the official website of Marius Cristian Iurascu at http://www.forta-civica.ro/.

Copyright © 2014 Forta Civica