EenVandaag De Stemming

  • EenVandaag De Stemming
  • EenVandaag De Stemming
  • EenVandaag De Stemming
  • EenVandaag De Stemming

Detailed App Info:

  • Last Changed:Time:
  • Current Version:Version: 1.2
  • Device Type:Device: iPad Ready
  • Category:Category: News
  • iTunes Seller:Seller:
  • Download Size:App Size: 11.22 MB

Application Description

Twitter:
Google:
Facebook:
De Stemming is een nieuwe politieke peiling van het dagelijkse actualiteitenprogramma EenVandaag

De Stemming is een nieuwe peilmethode met extra aandacht voor de zwevende kiezer. Een groot deel van de kiezers is in de aanloop naar verkiezingen niet zeker van zijn stem. Veel mensen twijfelen tussen twee of drie partijen. De methode die De Stemming gebruikt sluit hierbij aan: kiezers kunnen namelijk in totaal vijf stemmen uitdelen. Zij kunnen al deze stemmen aan één partij geven, maar ze ook over meerdere partijen verdelen. Daarmee geeft De Stemming meer inzicht in de strijd tussen partijen en in kiezersbewegingen dan andere peilingen doen.

Overzicht van functionaliteiten:

Zetelverdeling: een overzicht van het aantal zetels dat elke partij zou behalen als er op dit moment verkiezingen zouden zijn

Zekerheid: Hier ziet u per partij (in percentages) weergegeven hoe zeker kiezers zijn van hun stem op die partij. Dit geeft inzicht in hoe ‘solide’ of ‘honkvast’ de achterban van iedere partij is.

Trends: De figuren op deze pagina geven inzicht in de manier waarop het draagvlak van partijen zich heeft ontwikkeld gedurende de afgelopen twaalf maanden.

Concurrentie: Dit model laat zien welke partijen de voornaamste concurrenten zijn van elkaar.

Verloop: In deze figuur kunt u het verloop van die kiezers zien: van welke partij komen de kiezers door de tijd heen? Kiezers zijn voor deze figuur op individueel niveau gevolgd in hun kiesgedrag.

Zetelgevechten: Welke partijen strijden met elkaar om de grootste groepen twijfelende kiezers? Deze figuur geeft inzicht in de tien belangrijkste zetelgevechten.

Overzicht per partij: In dit overzicht kunt u per partij zien wat de trends zijn op het gebied van zetels en zekerheid. Ook krijgt u inzicht in de belangrijkste concurrenten van de partij, het belangrijkste zetelgevecht waarin de partij verwikkeld is en de instroom en uitstroom van groepen kiezers.

Opinie: Waarom zien we zo'n grote daling of stijging van een partij? Bij elke peiling ziet u een verklaring.

Requirements

Your mobile device must have at least 11.22 MB of space to download and install EenVandaag De Stemming app. EenVandaag De Stemming was updated to a new version. Purchase this version for $0.00

If you have any problems with installation or in-app purchase, found bugs, questions, comments about this application, you can visit the official website of TROS at http://www.eenvandaag.nl/contact.

Copyright © EenVandaag AVRO/TROS